hétfő, december 28, 2009

Erre gyere, rózsám! album - CD és letöltés

<a href="http://andreagerak.bandcamp.com/album/erre-gyere-r-zs-m-this-way-sweetheart">Jaj, de sokat áztam-fáztam (Yay, I've Been Freezing) by Andrea Gerak</a>


Néhányan már megkapták Gerák Andrea második szólóének albumát, amely mostantól le is tölthető, és hamarosan elérhető lesz a jobb zenei oldalakon és lemezboltokban.

Már több mint tizenegy éve annak, hogy Andrea felvette első lemezét, a Madárka, madárkát, és a csengő magyar népdalok még mindig repkednek a világ körül, örömet szerezve a hallgatóknak. Letöltik az iTunes-ról, Amazonról, Rhapsody-ról, Last FM-ről és más zenei oldalakról, a CD pedig kontinenseken keresztül utazik.

Többezer énekelt órával, árnyaltabb hangképzési technikával és előadói képességekkel, kibővített repertoárral és intenzív élettapasztalattal Andrea háta mögött az azóta eltelt években, igencsak megérett az idő egy új lemezre.

Mivel sok rajongónak tetszett a kizárólag énekhangot és tiszta népdalokat tartalmazó lemez ötlete, most itt a következő, miközben új világzenei projektek is folyamatban vannak.

Ezúttal azonban nem csupán magyar énekeket hallhatunk, hanem egyet-kettőt más népektől is: egy-egy ír, török és Salamon-szigeteki dal színesíti a csokrot. Az Erre gyere, rózsám! című lemez Gerák Andrea eddigi legsikeresebb, kíséret nélkül énekelt dalait mutatja be, azokat, amelyek koncertjei "klasszikus" darabjaivá váltak az évek során, de néhány újabb kedvenc is helyet kapott.

Az énekek mesélnek a szerelem különböző stádiumairól és érzelmeiről, arról, hogy mit jelent a szülőföld, és altatókkal is elringathatjuk magunkat.

"Mindegyikük népdal, régi dallam, mégis közülük nem egy pontosan visszatükrözi a különböző, aktuális élethelyzeteimet..." - mondja az énekesnő. "Régóta szerettem volna csinálni egy másik albumot csak a hangommal, mert úgy gondolom, hogy az emberi hang a legtökéletesebb hangszer: nem kell hatalmas batyukat hurcolászni, egy vagyont költeni egy igazán jó minőségű darabra, nem vész el, nem rabolják el... és ami a legfontosabb: nincs szükség semmi fizikai tárgyra közvetítőnek ahhoz, hogy az érzéseinket vagy történeteket a dalainkkal kommunikáljunk. Ideális esetben, egy olyan élő koncerten, ahol brilliáns az akusztika, még mikrofon sem kell - mindazt, amit kiáltasz és suttogsz, dúdolsz és elzengsz, csak a levegő viszi el a hallgatókhoz. És valószínűleg ezt szeretem a legjobban, amikor fellépek: a lelkem egy darabját másokhoz eljuttatni úgy, hogy a lehető legkevesebb dolog áll közénk. Ezért szeretném azt az érzést nyújtani, hogy ezen az albumon ott vagyok veled, amikor a szobádban lazítani szeretnél, vagy sétálsz az erdőben, üldögélsz egy vízparti kövön, fűben fekve bámulod a felhőket, ott állsz egy hegy tetején - és én csak énekelek, Neked...

Csupán ki akartam próbálni ezzel a CD-vel, hogyan lehet kommunikálni ezeken a régi dalokon keresztül, a legtisztább egyszerűségükben. Semmi cifra effekt, nem vettük fel hússzor az egyes sorokat - mintha csak itt lennél velem, vagy koncerten hallgatnál, én pedig elénekelném Neked mindazt, amit mondani szeretnék.

A szerelem, boldogság, öröm, bánat és vágyakozás érzései ugyanazok voltak 1809-ben is, mint ma, 2009-ben... " 


17 szám, összidő: 45:24
A felvétel 2009 novemberében készült, Eskilstunában (Svédország), fortissimo CD production


Rendelj dedikált CD-t a hivatalos weboldalról
Töltsd le az albumot a BandCamp oldalról olyan formátumban, amilyenben szeretnéd, és határozd meg az árat Te magad, már 5$-tól (kb. 945.-Ft)!
Bónusz, ha letöltöd az egész albumot: két dal koncertvideója

www.gerakandrea.com

Share/Bookmark

Nincsenek megjegyzések: