szerda, április 08, 2009

Magyar zenészek is támogatják a Világbékemenetet

Art Garfunkel, Ornette Coleman, Andreas Vollenweider, Lou Reed, Noa (Achinoam Nini), Yoko Ono, Bryan Adams, Pete Seeger,Brenda Macintyre, Ricardo Lemvo és Miguel Ríos mellett egyre több magyar zenész, énekes is támogatja a Világ Körüli Menet a Békéért és az Erőszakmentességért elnevezésű nemzetközi mozgalmat.

A menet 2009. október 2-án, Új-Zélandon indul, 98 országon halad át, érinti többek között a volt jugoszláviai területeket, Izraelt és Palesztinát, a nyugat-afrikai országokat, és Argentínában, az Andokban ér véget, 2010 elején. Magyarországra 2009. november 4-én érkezik. A 300 érintett városban különböző rendezvények, demonstrációk, koncertek kerülnek megrendezésre. Az eseménysorozatot számtalan híresség is támogatja.

A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet arra a veszélyes globális helyzetre, amelyben élünk, egy lehetséges nukleáris konfliktus megnövekedett veszélyére, a kiújult fegyverkezési versenyre, valamint az idegen területek erőszakos katonai megszállására.
Bővebben

Gerák Andrea az Emberi Jogok Napján énekelt roma himnusszal keltette fel a mozgalom egyik hazai szervezőjének, Szabados Attilának a figyelmét.

Andrea üzenete:
"Ez a kezdeményezés nagyszerű lépés egy épeszű, józan Föld felé. Itt az ideje, hogy a világ irányítását átvegyék azok az erők, csoportok, amelyek jó szándékúak, konstruktív célokért küzdenek, értékes és örömteli tevékenységeket, boldog életet akarnak saját maguk, családjuk, barátaik, nemzetük és az egész emberiség számára. Az emberek túlnyomó többsége rendelkezik ezekkel az ideálokkal. Legyen hát ez valóban DÖNTŐ többség!"

"Erre nem lehet nemet mondani. Tehát ez egy olyan ok, egy olyan cél, amit azt hiszem, hogy minden épeszű, józan ember csak támogathat valamilyen formában.
...
Nekünk ez egy nagyobb otthonunk, a Föld. Mindannyian, akik itt lakunk, felelősek vagyunk azért, hogy itt mi történik."


Gerák Andrea támogatja a Menetet - Vimeo link

Az énekesnő legközelebbi koncertje: április 9, Budapest, Treehugger Dan's Bookstore & Lounge

A Heaven Street Seven zenekar üzenete:
"A Heaven Street Seven zenekar azért csatlakozott a Háború Nélküli Világ mozgalomhoz, mert - ahogy sokmillió ember a Földön - úgy gondoljuk mi is, hogy a háború mint olyan, legyen ez akár nukleáris jellegű, vagy hagyományos háború, valószínűleg az a dolog, ami a legrosszabbat teheti az emberiséggel illetve az egyes emberrel."



A Heaven Street Seven zenekar támogató üzenete a Vimeon

Az együttes legközelebbi koncertje: április 10, Szombathely, Savaria Mozi

Sebestyén Márta üzenete:
"Az agresszivitás hatványozottan jelen van a nagyvilágban, ahol súlyos érdekek fűződnek ahhoz, hogy igenis legyen balhé, lehessen háborúzni, hiszen abból őrült jó pénzek vannak bizonyos csoportoknak. Hát ez ellen kell minden szinten tiltakozni, és mindenki ami tud, tegyen meg otthon a családjában vagy a környezetében, hogy csillapítsuk ennek az erőszaknak a hangját, és valahogy ez szűnjön meg, mert így nem lehet élni!"


Sebestyén Márta támogatja a Menetet - Vimeo link

További magyar zenészek, akik már csatlakoztak:
Bagdi Bella, Balázs Fecó, Beck Zoltán, Erkel László "Kentaur", Kövi Szabolcs, Ladánybene 27, Novák Péter, Póka Angéla, Soma Mamagésa, Szalóki Ági

A csatlakozók listája folyamatosan bővül volt és jelenlegi államelnökökkel, parlamenti képviselőkkel, ismert színészekkel, tudósokkal, írókkal, sportolókkal.


Bookmark and Share

Nincsenek megjegyzések: