péntek, március 06, 2009

Fabatka-koncertek

Gerák Andrea tavaly nyáron, a Magyarfalusi Napokon ismerkedett meg Ségercz Ferenccel, a sepsiszentgyörgyi Fabatka zenekar vezetőjével-lelkével, ahol természetesen játszottak is együtt egy-két dalt. Már akkor beszéltek esetleges együttműködésről, aminek most jött el az ideje.

A zenekar madridi útjából hazafelé Budapesten találkoztak ismét, ahol Feri felkérte Andreát, énekeljen velük a Magyar Jazz Ünnepén.

Az erdélyi együttes már az elindulása első pillanatától kezdve kész koncepcióval rendelkezett saját zenei világa felépítésének tekintetében. Olyan produkciókkal szerettek volna előállni, ami a forró légkörű táncházakban is éppúgy megállja a helyét, mint a népdaloktatásban. Előadásaik során autentikus hangszerekkel próbálják a népzenében rejlő improvizatív elemeket kiaknázni. Nyáron piros, télen kék című albumuk nemrég jelent meg a Fonó Kiadónál.

E hónapban két koncertet adnak Budapesten: az egyik a már említett Magyar Jazz Ünnepe alkalmából március 20-án 19-kor a Budapest Jazz Clubban. A Fabatka vendége még Jeszenszky György, az egyik legkeresettebb magyar jazzdobos. Az est további előadói a Nigun és a Bágyi Balázs Quartet.

Másnap este pedig szűkkörű házikoncert vendégei hallhatják a Fabatka-Gerák Andrea formációt.

További koncertek
Kapcsolat


Bookmark and Share

Nincsenek megjegyzések: